ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Τα βραβεία του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: WeGov 2010 Awards : Πρώτα Βραβεία σε Παν. Αιγαίου, ΕΜΠ, ΑΠΘ-ΔΠΘ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελευταία φάση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (WeGov 2010 Awards) με την τελική επιλογή και βράβευση των νικητών του διαγωνισμού. Η τελετή απονομής των βραβείων έλαβε χώρα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Οι συμμετέχοντες στην τελική φάση του διαγωνισμού

Οι προτάσεις που βραβεύθηκαν

Κατηγορία "Καλύτερη Ιδέα"
"Δημιουργία Ηλεκτρονικής Τράπεζας Πρωτοτύπων Εγγράφων (e-gov bank)"
Τούμπας Χρήστος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τεχνοοικονομικά Συστήματα"
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ο νικητής Χ. Τούμπας με τον Ειδικό Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Καθ. Σ. Γκρίτζαλη

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ και περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση της της καλύτερης ερευνητικής ιδέας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Διαλειτουργικότητας. Το Ελληνικό Κέντρο Διαλειτουργικότητας λειτουργεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης του ΕΜΠ με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://www.iocenter.eu/).

Κατηγορία "Καλύτερη Πρωτότυπη Εφαρμογή"
"addon: Asynchronous Document Debate ONline"
Αλλαμανής Μιλτιάδης, ΑΠΘ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
Μαυράκης Χρήστος, ΔΠΘ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Οι νικητές, ανάμεσα σον Γ. Χαραλαμπίδη και τον Γ. Κανελλόπουλο της Microsoft Hellas

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2000 ευρώ και περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft.

Κατηγορία "Best BPM Idea"
"Ανασχεδιασμένη διαδικασία ίδρυσης Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης"
Γλάβας Ευστράτιος, Λαζαρίδης Σάββας
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων"
Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων
Γ. Χαραλαμπίδης, Σ. Λαζαρίδης, Ε. Γλαβάς και Α.Θωμόπουλος  - Διαδικασία ΑΕ
Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ, ευγενική χορηγία της "Διαδικασία Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.", η οποία θα υποδεχθεί την ιδέα για περαιτέρω διάχυση.

Ειδική Διάκριση: "Εκπαίδευση σε τεχνολογίες ανάπτυξης λογισμικού"
"Εξόρυξη συναισθήματος από τον ιστοχώρο ανοιχτής διακυβέρνησης (opengov.gr)"
Παπαστεργίου Χρήστος
Τμήμα Πληροφορικής Α.Π.Θ.
Η ειδική διάκριση συνοδεύεται από προσφορά δωρεάν εκπαίδευσης σε τεχνολογίες και πλατφόρμες ανάπτυξης λογισμικού, προσφορά  της ORACLE Ελλάδας.

Γ. Χαραλαμπίδης, Χ. Παπαστεργίου και Χ.Ζερβός - ORACLE HellasΟ 1ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση απευθύνεται σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, ανώτατων τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στοχεύει στην ενθάρρυνση και προβολή της νεανικής καινοτομίας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο διαγωνισμός αποτελεί πρωτοβουλία εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Ελληνικού Κέντρου Διαλειτουργικότητας, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων εργαστηρίων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.


Χαιρετισμός του ΕΓΔΜ, Καθ. Σ. Γκρίτζαλη

Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Το διαγωνισμό υποστηρίζουν: η Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft Hellas, η Oracle Hellas, η Διαδικασία Σύμβουλοι Επιχειρήσεων AE και τα Πανεπιστήμια Brunel Business School, Αγγλίας και Technical University Delft, Ολλανδίας.

Οι προτάσεις που διακρίθηκαν θα παρουσιαστούν επίσης στο http://labs.opengov.gr/